Proizvodi
    >  Servo tester šipova
    >  Data loger
    >  Konstrukcija mostova
    >  Brza gradnja objekata
    >  Dizanje platformi
    >  Servo tehnika
   Foto galerije
   Download
   Reference
   O nama
   Kontakt

fast construction
english

Pitanja i odgovori

Danas je 23. Apr. 2024.

 

1. Da li je ova tehnologija već primenjivana ?

Ovu tehnologiju smo uspešno primenili na više različitih projekata u zemlji i inostranstvu.

2. Na kakve tipove zgrada se može primeniti ova tehnologija ?

Ovaj sistem se može primeniti na sve tipove zgrada gde se obezbede stubovi za montažu opreme, statički proračuna nosivost stubova i pripreme neophodni priključci za montažu opreme u dogovoru sa nama.

3. Koji je maksimum podizanja spratova i šta sa 50 do 70 spratova ?

Praktično ne postoji ograničenje u broju spratova za podizanje. Jedino, ukoliko ima više od 10 spratova potrebno je sekvencijalno, planski premeštati opremu više puta,da bi se sve betonske ploče postavile na svoje mesto.

4. Koja je maksimalna površina ploča za dizanje?

Preporuka je da se maksimalno podiže 1500 m2 sa 16 podiznih mesta. Ako postoje ploče većih površina postoje dva rešenja. Prvo rešenje je povećanje broja podiznih mesta opreme, a drugi i preporučen način je projektno izdeliti velike ploče na više manjih pa ih dizati posebno.

5. Kakvi i koliki trebaju biti stubovi za podizanje ?

Stubovi za podizanje moraju biti statički proračunati da mogu nositi teret ploča koji se diže i moraju imati predviđene otvore za montažu opreme.

6. Da li stubovi mogu biti od čelika ili i od betona?

Preporučuje se čelik, ali po Vašoj želji možete izgraditi i stubove od betona, ali oni moraju imati tačne mere za montažu opreme i statičku čvrstinu za teret ploča betona.

7. Kako se garantuje nivelisanost i pozicije ploča ?

Projektovanjem se određuju visinske kote ploča i na stubovima se na svakom podiznom mestu postavljaju otvori gde će se ploča ostaviti i osigurati pri postupku dizanja.

kako radi sinhro lift      sinhro lift      naftna platforma

 


O nama  |   Servo tester šipova  |   Data loger  |   Konstrukcija mostova  |   Brza gradnja objekata  |   Dizanje platformi  |   Servo tehnika  |   Kontakt

zaglavlje dole